Saturday, September 25, 2010

CERITA LAWAK DARI MAHKAMAH


Minggu ini adalah minggu yang agak memenatkan. Ada banyak perkara mengganggu pemikiran. Peringatan Tun Mahathir tentang kemungkinan Melayu hilang kuasa memang mencemaskan.

Nasib baiklah ada satu peristiwa yang berlaku yang pada aku boleh jadi bahan untuk gelak ketawa bersama rakan rakan.

Kisah anak Raja Petra Kamarudin yang terlepas daripada hukuman atas tuduhan mencuri motosikal dan menceroboh masuk ke rumah orang. Dia terlepas kerana kejayaan peguambela menimbulkan keraguan munasabah.

Apa lawaknya ? Lawak sangatlah sebab Raja Azman kata pembebasan ini dengan sendirinya dapat menjaga nama baik bapak dia.NAMA BAIK?

Macamana Raja Azman ni berfikir atau dia ni tak berfikir langsung.Mana Raja Petra ada nama baik. Mana Raja Petra ada maruah. Dia dah hancur. Pelacur lebih baik dari Raja Petra sebab pelacur tak musnahkan negara. Raja Petra adalah sampah yang dihanyutkan air , hinggap di muara dan menjadikan air tu tercemar.

Dia ni pergi mana sekalipun tetap akan jadi sampah. Jadi jangan hairan kalau jumpa Raja Petra terbongkang tepi jalan kerana mabuk. Memang tepi jalan adalah tempat paling layak baginya.

Kepada Raja Azman, aku mintak maaflah. Usahlah bercakap tentang nama baik. Buat maluje. Kalau bapak kamu balik nanti siapkan reban, dia tak layak ada dalam masyarakat manusia.

Read more...

Wednesday, September 22, 2010

TERTANGGUH TANGGUH...

Awang Selamat dalam pojoknya Utusan Malaysia, 22.9.2010 menegur Nuar Brahim kerana asyik lewat lewatkan perbicaraan.

Di bawah adalah senarai 10 sebab yang dijangka akan digunakan oleh Nuar Brahim dan konco konconya bagi meneruskan usaha menanguhkan perbicaraan kes liwatnya terhadap Saiful Bukhari Azlan.

1.Peguambela Nuar Brahim sakit dan tak dapat hadir perbicaraan. Sapa lagi, Karpal Singh The King

2, Pegawai Penyiasat didapati ada hubungan keluarga dengan isteri kepada ayah saudara salah seorang pemandu di Pejabat adik Perdana Menteri.

3. Doktor yang menjadi saksi pendakwa didapati pernah ' fly ' dari asrama semasa di tingkatan 4 yang menyebabkan beliau tidak begitu boleh dipercayai.

4. Hakim yang mengendalikan perbicaraan didapati pernah berselisih kereta dengan Saiful Bukari sewaktu melalui Jalan Raja Laut.

5. Hakim mesti ditukar kepada hakim yang lain kerana pernah meninggikan suara kepada Karpal Singh yang mempunyai masalah pendegaran.

6. Peguam pemerhati bagi pihak Majlis Peguam tidak adapat hadir kerana ada perbicaraan di mahkamah lain.

7. Salah seorang peguambela Nuar Brahim terpaksa menghadiri majlis pengebumian salah seorang ahli keluarga biras kepada pekerjanya.

8. Nuar Brahim mahu Wan Zizah disapina kerana hanya di mahkamah mereka berpeluang berjumpa tanpa berkelahi

9. Nuar Brahim terpaksa menghadiri satu program dakwah bersama Nik Aziz di Israel

10. Salah seorang kakitangan di Mahkamah di Australia juga menghadapi tuduhan liwat. Peguambela Nuar Brahim akan melihat perbicaraan itu untuk dijadikan bahan rujukan.


Jadi korang tunggulah ye. Tahun 2017 nanti perbicaraan akan disambung, insyaallah. Read more...

Tuesday, September 21, 2010

KELUARGA CACAMERBA..


Nasilah lemak buah bidara
sayang selasih hamba lurutkan
buanglah emak buang saudara
kerana kasih hamba turutkan

Ini pantun lama. Inilah pantun yang dilagukan oleh Wan Azizah semasa membuat keputusan mengahwini Nuar Brahim. Tinggalkan keluarga, tinggalkan tunangan.

Kusangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari

Tak lama bahagia Wan Zizah. Belang Nuar terdedah satu demi satu. Kini selepas puluhan tahun, keluarga ni dah jadi cacamerba. Tak tentu 8/9. Tak tau hujung pangkal.

Cuma bezanya pantun tadi Nuar Brahim yang lagukan. Nuar Barahim orang nekad. Tak payahlah Nurul Izzah nak ' gempak' pak dia. Tak payah. Tak ada maknanya.

Buang isteri buang keluarga
Kerana Azmin Nuar turutkan
Read more...

KELUARGA CACAMERBA..


Nasilah lemak buah bidara
sayang selasih hamba lurutkan
buanglah emak buang saudara
kerana kasih hamba turutkan

Ini pantun lama. Inilah pantun yang dilakukan oleh Wan Azizah semasa membuat keputusan mengahwini Nuar Brahim. Tinggalkan keluarga, tinggalkan tunangan.

Kusangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari

Tak lama bahagia Wan Zizah. Belang Nuar terdedah satu demi satu. Kini selepas puluhan tahun, keluarga ni dah jadi cacamerba. Tak tentu 8/9. Tak tau hujung pangkal.

Cuma bezanya pantun tadi Nuar Brahim yang lagukan. Nuar Barahim orang nekad. Tak payahlah Nurul Izzah nak ' gempak' pak dia. Tak payah. Tak ada maknanya.

Buang isteri buang keluarga
Kerana Azmin Nuar turutkan
Read more...

Sunday, September 12, 2010

KALAU NAK BERMADU, JUMPA NUAR BRAHIM

Jangan korang berfikir bermadu ni mudah. Memanglah sunnah tapi bukan semua mampu. Kalau mampupun bukan semua orang sanggup. Sikit sebanyak kena pandai temberang, kena pandai kelentong. Oh..korang ingat macam cerita P Ramlee ye?

Aku dah jumpa ramai orang yang bini dua tiga ni. Tak dan 45 tahun dah botak. Silap silap tidur luarlah. Selain mampu zahir batin elok juga dipelajari petua orang bermadu ni. Ada orang aman sampai mati. 4 bini satu rumah.

Tokoh yang paling hebat dalam bermadu ni Nuar Brahim. Ini kelebihan dialah. Walaupun bini tua dia Wan Zizah peringkat awal sampai sekarang tak pernah ngam dengan madu dia. Walaupun semua orang tau Wan Zizah dengan madu dia tak boleh bertemu.

Tetapi menjelang pemilihan PKR , Wan Zizah sering dilihat bersama dengan madunya yang menawarkan diri bertanding Timbalan Presiden. Hati dia kita tak tau, tapi luaran memang dia menyokong madunya. Yelah mungkin demi kasih kepada suami. Inilah yang dikatakan sunnah kaum Lut.
Read more...

Monday, September 6, 2010

ANWAR SUKAR DILUPAKAN..
Lokman Nor Adam bekas orang kuat Nuar Brahim. Mamat ni pernah masuk ISA kerana pertahan Nuar Brahim. Tapi dia kata dia selamat sebab badan dia Nuar Brahim pun gayat tengok.

Kenapa Lokman Nor Adam tinggalkan PKR sedangkan dia ni antara yang berpotensi dan mungkin akan diketengahkan ? Dia kata satu hari dia bertembung dengan Nuar Brahim tengah duduk berdua duaan dengan seorang jambu.Dia nampak Nuar berbisik dengan jambu ni. Yang Lokman geli cara Nuar bisik tu. Telinga jambu tu macam dalam mulut Nuar.Macam dalam mulut.

Nuar ni pulak kononnya romantik. Dia sopan, lembut dan manja. Jarang dia meliwat tanpa izin. Yang orang tak boleh lupa ialah gigitan gigitan cintanya. Penuh satu belakang.

Antara yang semacam gila talak dengan Nuar ni ialah Ahmad Hairani. Bekas pensyarah yang memilih Nuar berbanding isterinya. Dengar kata sekarang ni Ahmad Hairani sedang mengalami ' major stress ' yang mengakibatkan dia kehilangan kerjaya.Binawe Nuar..habis madu sepah hang buang. Read more...