Tuesday, May 5, 2009

Kerja Bodoh Dalam PAS


Ha ambik kau. Padan muka. Taksub sangat dengan Nuar Hamlau tu. Sekarang ni apa jadi. Dah ada puak-puak dalam PAS. PAS dah kalut sekarang ni kerana onak si manusia gila kuasa tu. Hasil tulisan anak Nik Aziz dalam blog dia, semua orang melompat. Anak Nik Aziz tibai puak-puak dalam PAS yang memberi maklumat salah kepada bapa dia tentang kerajaan campuran/perpaduan yang dicadangkan.


Sebenarnya mulia sungguh cadangan dan niat mengenai kerajaan perpaduan ini. Demi orang Melayu dan Islam, jika bergabunglah PAS dengan UMNO, lari terkencit la puak-puak ultra mata sepet dan puak puak si kitul jual kain tu. Apa tidaknya, akan terpacak kembalilah kedaulatan dan ketuanan bangsa negara ini. Ini asalnya TANAH MELAYU. Jadi fikir-fikirkan lah siapa yang akan untuk dan siapa pulak yang akan terkencing dan terberak dalam seluar.

Mari kita lihat faktor yang memecah belahkan PAS. Apa faktornya. Puncanya ini semua angkara si manusia nafsu-nafsi tu lah. Siapa lagi kalau bukan si pengkhianat dan penderhaka agama, bangsa dan negara. Silaknatullah, sikaki jubor, sikaki joli dan sigila kuasa tu lah......siapa lagi kalau bukan sihamlau Nuar Brahim Al Jubori tu lah.



Habis sehingga dewan ulama PAS pun melatah. Syabas lah pada Nik Abduh tu. Tidak sia-sia kamu jadi anak tok guru. Nik Aziz ni orang yang zuhud, yang bersih. Tapi malang sungguh puak-puak yang dia percaya, yang dekat dengan dia, yang keliling dia ambil kesempatan bagi maklumat palsu. Mereka ni semua seperti kata Nik Abduh, belawak biawak. Kah kah kah!!! Ha, ambik kau, itu baru anak Tok Guru, kalau orang lain lagi teruk. Nik Aziz pun tentu lah akan percaya pada puak-puak ini. Puak-puak ini memberi maklumat yang sesat kepada Nik Aziz, maka orang tua tu pun jadi 'sesat' lah.

Puak-puak belawak biawak yang ada dikeliling Nik Aziz ni semuanya pro si Nuar Brahim ni. Meraka ni semua termasuk dalam golongan orang-orang yang sedang mabuk kuasa. Semua puak belawak biawak ni dok tengah syok sendiri, anu mereka sedang mencanak dan mencacak kerana dok beragan yang Nuar Brahim ni akan tetap jadi PM dan meraka pasti akan dilantik sebagai menteri kanan dalam kabinet Nuar Brahim. Yang peliknya, mengapa lah pulak orang cerdik pandai dalam kumpulan belawak biawak ni boleh percaya ngan Nuar Brahim ni? Dah berapa banyak dia dok tipu, kelentong, cakap rhetorik dan terpekik terlolong dok beri ceramah sana sini, pun masih ramai lagi yang dok percaya dia.

Dulu dia kata kerajaan nak bunuh dia dengan arsenik, dulu dia kata ada berpuluh-puluh kotak dokumen sulit kerajaan yang nak didedahkan, dulu dia kata dia bersih, dulu dia kata dia tak berdosa, dia kena aniaya. Eh...kok sesiapa pun yang bodoh, yang jahil akan tahulah doa orang teraniaya macam Nuar Brahim ni, doa dia akan samapai kat Allah SWT macam kita hantar fax je. Direct dan terus. Haron Din dulu pun dah berpuluh kali dok jadi imam sembahyang hajat minta doa kat Nuar Brahim ni. Minta macam-macam kat Allah SWT. Kok Allah SWT makbul lah doa puak-puak ni, kita semua lingkup. Mampuih habis. Jadi padang jarak, padang terkukur lah Malaysia ni.

Kesimpulannya Nuar Brahim ni memang tak tau malu, tak tau nak taubat, tak tau nak bersyukur. Sudah tu sudah lah. Jangan sampai dipanah petir Nuar Brahim oi.

No comments:

Post a Comment