Monday, March 30, 2009

Nuar Brahim, Pekebun Malang

Nuar Brahim, Pekebun Malang


Dalam Al Quran ALLAH menyebut bahawa isteri isteri kamu laksana kebun bagi kamu.Bercucuk tanamlah mengikut cara yang kamu suka (Al Baqarah). Rasullullah S.A.W kemudiannya memberikan tafsiran bahawa ayat ini antara lain memberi ruang kepada manusia untuk berhubung suami isteri dengan cara tersendiri asalkan tidak melalui dubur yang diharamkan sama sekali.
Demikianlah indahnya Islam sehingga perkara yang agak sulit begitu diberikan bimbingan. Alhamdulillah. Inilah malangnya Nuar Brahim. Inilah petaka barangkali bagi Nuar Brahim. Kerana kegagalan mengikuti fitrah maka Nuar Brahim mengalami banyak peristiwa yang menyebabkan beliau kelihatan begitu luar biasa.

ALLAH dah bagi panduan cara berkebun yang terbaik, Nuar Brahim berkebun di tempat terlarang. Inilah yang
menjadi punca kehidupan Nuar Brahim jadi huru hara dan malangnya dia bawa ramai orang untuk sama sama huru hara bersamanya. Bila cara berkebun dah tak betul tentulah hasil tanaman pun jadi tak betul. Orang menanam benih yang baik Nuar Brahim menanam benih benci.

Hidup ni mudah sangat. Benihnya benci, tak mungkin hasilnya cinta dan kasih.Inilah yang diusahakan Nuar Brahim. Bila kasih sayang dah tak ada, mudah benar manusia tu nak dikuasai. Ini beza pendekatan Nuar Brahim dengan pendekatan Islam. Dalam Islam kita diajar mengasihi.Rasullullah sampai akhir hayat menyebut umatnya. Kasih sangat kepada umatnya
. Sebab itu bila Nuar Brahim boleh diterima baik oleh PAS, jelaslah bahawa PAS pun tipu je nakkan Islam. Selama ini ramai kita kena tipu oleh PAS.

Tapi jangan lupa ALLAH maha adil. Dia bagi orang nak nipu pun tapi ingat bukan selamanya. Tengok apa jadi pada PAS, pagi halal,petang haram, malam makruh. Hadi kata A, Nik Aziz kata B.. Tak konsisten. Dulu semua orang hormat ulamak, sekarang penceramah PAS sendiri mencarut depan Tok Guru atas pentas PAS. Dah tak ada segan. Apa makna semua ni? Semua ini hasil usaha pekebun malang Nuar Brahim.
Satu masa pusing
dunia nak gagalkan Najib. Habis dijelajah alam maya ni. Semua cerita tipu dibuat. Akhirnya dia percaya pada penipuan dia sendiri.
Nuar….Nuar. Peralihan kuasa dah dekat sangat. Kita tunggulah. Saya yakin Nuar Brahim akan tumbang di kebun ciptaannya sendiri. September dia tak jadi-jadi. Tak ada siapa-siapa yang percayakan dia
lagi dah. Kalau ada pun puak-puak pengikut dan penyokong dia saja lah.

Hentikanlah Nuar……kok terlampau sangat nak jadi Perdana Menteri tapi tak d
apat-dapat juga, ingat lah ada ayat alquran yang bermaksud ‘…sesungguhnya jika sesuatu itu amat kamu sukai dan hajatinya dan tidak kamu perolehi, nescaya ianya ada kecelakaan untuk kamu dan sesungguhnya jika sesuatu itu kamu tidak kehendaki dan tetap memperolehinya, nescaya ianya ada kebaikan dan menafaat untuk kamu. Sesungguhnya kami amat mengetahui apa yang baik dan apa yang buruk bagi kamu…’
Nuar, hentikan lah hajat gila kamu tu…..

Sumbuapi kata: Yelah…..kalau kat dunia ni kita tidak terbakar, di akhirat nanti kena juga. Bab tipu, fitnah dan hasat dengki ni, Allah S.W.T dah janji, balasannya api neraka yang paling ganas.Read more...

Friday, March 27, 2009

KING NUAR


King Nuar Brahim


Satu daripada modal politik Nuar Brahim ialah perjuangan untuk rakyat. Nuar Brahim dalam banyak kempen dan ceramah selalu mewar warkan perlunya kuasa rakyat dikembalikan.” Rakyat telah dijajah. Kuasa rakyat dinafikan. Rakyat hidup dalam ketakutan.” Begitulah selalunya kata Nuar Brahim.
Maka berbondong bondonglah orang ramai menyokong Nuar Brahim dan gerombolannya. PAS yang miskin pun ikut bertuankan Nuar Brahim. Upahnya, Nuar Brahim sponsor semua. Pilihanraya tak payah pening kutip duit orang kampong. Mat Sabutu yang satu masa dulu menggelar Nuar Brahim sebagai Sheikh Anwar Ibrahim Al Jubri kini sedang dengan berselera menjilat ludahnya dulu. Mat Sabutu memang semua orang tau, kaki kelentong.DAP pun yang selama ini tak pernah kasih kepada negara ini ya amat seronok bersama Nuar Brahim. Tumpang ke sana kemari. Puji Nuar Brahim macam nak rak.
DAP tahu hanya Nuar Brahim yang boleh digunakan untuk pecah belahkan Umat Melayu. Nuar Brahim pulak jenis yang bila dipuji melambung ke langit. Nuar Brahim ni sebenarnya ada masalah dalaman. Orang macam ini kalau dipuji habislah dia. Ponggongpun kalau boleh dihadiah pasti dihadiahnya.
Tapi ini bukan cerita ponggong. Cerita ponggong malu pulak rasanya. Ini cerita King Nuar. King Nuar yang selama ini menawarkan kuasa kepada rakyat. Ini peristiwa yang benar benar berlaku.
19 MAC 2009. Petang itu saya dan dua orang rakan meronda di kawasan Bukit Gantang. Menikmati suasana pilihanraya kecil. Dah dekat nak maghrib kami pun bergerak ke arah Bandar Taiping. Mencari masjid. Tiba di lampu isyarat Simpang. Kenderaan kami disekat oleh beberapa buah motorsikal berkuasa tinggi.
Rupanya kesemua kenderaan dari semua simpang ditahan.
“ Sultan kot”, kata rakan saya.“ Kalau Sultan tentu polis yang iring” kata saya pulak. Lama kami tersekat. Motorsikal tadi serentak membunyikan hon kuat sangat.

Kemudiannya berdesuplah sekumpulan kenderaan mewah lalu di hadapan kami. Kira kira 12 buah semuanya. Dalam salah sebuah kereta itu tersandar King Nuar Brahim. Rupa rupanya yang menyekat kami ialah pegawai pengiring King Nuar Brahim.
Jadi inilah yang dikatakannya selama ini kuasa rakyat. Rakyat terpaksa bagi laluan bila dia nak lalu. Lampu merah dia langgar. Lampu hijau orang kena tunggu. Itu baru Ketua Gerombolan Pembangkang. Baru ahli parlimen biasa.
Maka tentulah kita terfikir. Kalau begitulah Nuar Brahim, bahaya sebenarnya dia ni. Penipu besar. Dalam pada dia kata nak bagi kuasa kepada rakyat, dia terang terangan merampas hak rakyat. Tuhan nak tunjuk. Dia pulak buat perangai di tempat yang dia bercakap banyak .
Selepas itu malamnya King Nuar berceramah. Antara isi ceramahnya ialah kembalikan hak rakyat. Rakyat inginkan hak dan kuasa mereka. Kami tak tunggu ceramah habispun. Nak muntah sangat rasanya.


Kata Sumbuapi :

Payah lah kalau asas puak-puak ni diwujud atas rasa marah dan benci. Ingat tak, parti King Nuar ni ditubuhkan kerana marahkan Perdana Menteri waktu tu kerana pecat dia. Bila asas sesuatu tu atas sebab yang salah, maka rakyat akan dipimpin kejalan yang salah lah.Read more...

SURAT TERBUKA

Jemaah PAS Sungai Petai.


Assalamualaikumwarahmatullahhiwabarakatuh,

Surat ini ditulis dalam keadaan terkejut dan hati yang luka. Sepanjang tempoh bersama PAS kami tidak pernah meminta sesuatu untuk kepentingan kami. Perjuangan kami jelas, untuk mendaulahkan Islam di mukabumi ini. Bagaimanapun apabila Nizar Jamaluddin diumumkan sebagai calon PAS bagi Parlimen Bukit Gantang, kami rasa amat kecewa dan terkilan. Pencalonan ini jelas merupakan tindakan membelakangkan Tuan Guru Nik Aziz yang selama ini menjadi tempat kita merujuk. Tuan Guru dengan jelas tidak mahu Nizar menjadi calon. Kalau nasihat Tuan Guru dilanggar cakap siapa lagi yang boleh kita dengar.Adakah kita ingin derhaka kepada Tuan Guru?


Nizar juga kami dapati telah gagal menjalankan amanah sebagai pemimpin di Perak. Kalau Nizar pemimpin yang baik sudah tentu 2 orang pengkhianat PKR itu tidak lari dari pakatan. Kalau Nizar pemimpin yang dihormati tentu mereka tidak akan terlibat dalam salah laku.
Nizar sampai sekarang tak menjawab tuduhan jadi boneka DAP. Kami yang di bawah terpaksa bertungkus lumus menjawab isu tanah yang diberi kepada orang Cina secara berlebihan . Walaupun kami sedar jawapan kami tidak meyakinkan orang ramai.
Nizar juga nampaknya tidak mengamalkan akhlak Islam sepenuhnya. Tindakan Nizar bersama DAP dan PKR menanam tugu di bawah pokok sebenarnya amat bertentangan dengan ajaran Islam. Islam tidak membenarkan pembinaan sebarang tugu dengan tujuan mengingat sesuatu atau membesarkan sesuatu. Kadang kadang Nizar seperti lebih ganas dan kasar berbanding PKR dan DAP sendiri.
Paling penting kami mahukan calon tempatan. Kebetulan di sini ada Ustaz Idris Ahmad. Anak ulamak yang memang merupakan pejuang PAS sejak sekian lama. Kami yakin jika Ustaz Idris menjadi calon kita akan lebih berpeluang lagi mencapai kemenangan. Dan kami ingin menyatakan bahawa jika Nizar terus menjadi calon jangan salahkan kami jika bekerja separuh hati. Kebetulan kami seakan tidak dipercayai bila terlalu ramai tenaga luar datang ke kawasan kami.Jangan lupa , sewaktu kita menang dahulu tiada siapa datang dari Kelantan atau Terengganu untuk membantu. Mungkin kami berdiam diri, tetapi janganlah menganggap kami bodoh.

Takbir, Allahuakbar.
Hamba Allah

Sumbuapi kata: Ada peribahasa dari negara Latin Amerika '...pembohongan dah pusing satu dunia, kebenaran baru nak pakai kasut'.
Hehehe! Fikir-fikirkan le.....

Read more...

Wednesday, March 25, 2009

I am feeling horny

I dont care. all I want is a good ****. Mr. King Singh or Nuar Juboree will do.


Read more...

Monday, March 23, 2009

OTAK PEMBELIT


Read more...

Cop Mohor


Ini rahsia saya, sesiapa yang dah biasa kena ***** ngan saya, depa akan dapat tatu macam ni sebagai cop mohor saya kata buntut depa. Saya endorsed buntut depa sebagai hak mutlak saya.
Read more...

Alangkah baiknya jika...


Bergabunglah denganTerpeliharalah Melayu dan Islam
T E T A P I

JIKA SIBULAN MENGAMBANG INI

bergabung dengan Si LAKHNAT dan PENYANGKAK ini, roket tu akan merobek semua lubang mereke
dan .....

akan bertambahlah banyaknya para-para panglima dan srikandi khinzir-khinzir macam niRead more...

Wednesday, March 18, 2009

Ustaz Nuar

Ini cerita lama.
Awal tahun 60’an. Ustaz ni orang datang ke sebuah kampong tu. Penampilannya macam ustaz. Cakappun macam ustaz. Tambahan pula boleh imamkan sembahyang, baca doa lebih kurang. Umurpun muda lagi, masa tu dalam lingkungan 40’an.
Jadi orang terpakailah ustaz ni. Namanya Nuar. Panggilan orang kampong Ustaz Nuar. Adap sopan jangan kirala. Selalu jadi contoh teladan. Kalau nak kata benda baik Ustaz Nuar lah yang jadi bandingan. Ustaz ni pula sangat rajin mengajar. Ikut sukalah berapa nak bayar. Ikhlas katanya.

Malam kelas orang lelaki, siang untuk orang perempuan.
Entah macamana satu hari terpandanglah ustaz ni akan seorang perempuan. Bekenan benar dia. Ayu sangat. Tak tidur malam ustaz. Bila dah tak tahan dirisiklah perempuan ni. Bini orang rupanya. Bini Leman orang kampong tu juga. Ustazpun mulalah mencari jalan macammana nak dapatkan perempuan tu. Namanya Zizah.

Akhirnya pada satu malam ustazni mengeluarkan fatwa.
“ Adapun apa yang nak saya sampaikan malam ini sebenarnya tidak ramai yang tahu. Hanya orang yang mengkaji kitab lama yang ada ilmu ni. Sebenarnya barang siapa yang kencing mengadap qiblat maka gugurlah talak terhadap isterinya”. Terkejut orang kampong. Masing masing berhati hati selepas itu.

Sejak hari tu ustaz sentiasa mementau pergerakan Leman. Surau tu ada tandas .Lebih kurang je tandasnya. Gotong royong orang kampong. Arkiteknya Ustaz Nuar. Memang ngadap qiblat. Orang lain kencing ustaz tak peduli. Leman memang ustaz perhati. Lama juga ustaz memendam rasa, Rindu pada Zizah jangan kira. Membuak buak.
Satu hari ustaz anjurkan gotong royong. Dari pagi sampai tengahari. Leman memang nak malang agaknya. Rasa nak terkencing sangat maka pergilah kencing. Ustaz memang tunggu. Bila Leman dah selesai ustaz pun umumkan telah jatuhlah talak Leman kepada Zizah. Baru Leman teringat. Kencing ngadap qiblat. Ustaz panggil Leman. Banyak amalan diberinya supaya Leman bersabar dan menerima takdir.

Tak lama lepas tu dengar dengar Ustaz Nuar dah nikah dengan Zizah. “Jodoh pertemuan, ajal maut adalah ketentuan Tuhan jua”, kata Ustaz.

Ustaz bahagia. Lama kelas malam bercuti. Leman memendam rasa. Dia memang tak boleh terima apa yang berlaku. Berdoa dia siang malam untuk kembali bersama Zizah. Siang malam dia mengintai ustaz kencing.Ustaz pun berhati hati sangat.
Sehinggalah satu hari tu entah macamana ustaz tak teringat fatwa dia sendiri. Tak tahan sangat. Kelam kabut kencinglah ustaz ni. Ngadap qiblat pulak.

Selesai kencing ustaz bangun berpaling . Leman tersenyum di belakangnya.”Ustaz kencing ngadap qiblat tadi. Gugurlah talak” kata Leman dengan gembira.
Ustaz terpempan. Tapi kalau dah memang kaki tipu, spontan datang ilham.
“ Memang benar saya kencing mengadap qiblat. Tapi zakar saya , saya bengkokkan ke kanan, Saya ingat ajaran saya” kata ustaz. Kecewa lagi Leman.Melepas lagi dia.
Lama lepas tu baru Leman tau, rupanya Zizah tu isteri ustaz yang ke 4.

Apa maknanya cerita ni. Sengaja kita timbulkan cerita ni sekarang kerana ada seseorang yang nampak macam ustaz tengah mengganas. Nuar juga namanya.
Nuar yang ini pun pernah sapu milik orang. Belum kahwin tapi tunang orang. Sama je. Nuar yang ini pun banyak tipu muslihatnya. Kalau tak hati hati jangankan kampong, negara pun boleh dijualnya. Cuma bezanya, Ustaz Nuar dulu focus perempuan je. Lelaki dia tak minat. Nuar yang ini perempuan lelaki dia minat sama je.
Lagi bahaya.

Read more...

ANWAR TIDAK LAYAK KETUA PR: KARPAL


Georgetown - Pengerusi DAP, Karpal Singh membidas Penasihat Parti Keadilan (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana memperkenalkan budaya melompat parti.

Beliau berkata, tindakan Anwar itu menyebabkan beliau tidak layak menjadi ketua dalam PR kerana telah membawa padah sehingga kerajaan gabungan antara PKR, DAP, dan PAS di Perak tumbang.

Katanya, perbuatan Ahli Parlimen Permatang Pauh itu mengalu-alukan kemasukan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bota, Datuk Nasaruddin Hashim ke dalam PKR, sebelum wakil rakyat itu melompat semula ke UMNO.

"Tindakan kedua-dua mereka ini (Anwar menerima, Nasaruddin datang dan pergi) telah mencetuskan ketegangan secara tidak terkawal dalam kalangan PR.

"Akibatnya kerajaan PR Perak jatuh ke tangan BN apabila dua ADUN PKR dan seorang ADUN DAP lompat parti masuk bebas," katanya kepada pemberita pada sidang media di sini semalam.

Karpal kemudian mencadangkan supaya PR memilih seorang pemimpin baru menggantikan Anwar bagi memimpin PR supaya lebih bermoral.

Menurutnya, Anwar sendiri pernah melompat parti 10 tahun lalu dan ini secara langsung mencerminkan tindakan tidak bermoral beliau kepada yang lain.

Beliau juga tidak menolak kemungkinan DAP akan keluar dari PR jika Anwar meneruskan tindakannya itu semata-mata mahu merialisasikan hasratnya menjadi Perdana Menteri yang tidak menjadi kenyataan pada 16 September tahun lalu."Anwar menimbulkan pelbagai masalah kepada negara. Saya tidak pasti beliau individu yang benar-benar layak mengetuai PR. Saya tidak mahu bersekongkol dengan komplot Anwar memancing wakil rakyat BN yang saya anggap sebagai tidak menghormati keputusan rakyat.

"Anwar perlu bertaubat keran tindakan kotornya untuk memancing wakil rakyat parti lawan akan menjejaskan imej PR," katanya

Karpal yang juga Ahli Parlimen Bukit Gelugor turut melahirkan rasa kecewa dengan sikap sesetengah pemimpin DAP yang memberi sokongan berlebihan kepada Anwar berbanding dirinya.

Beliau kesal kerana tidak mendapat sokongan padu daripada pemimpin dan ahli parti sendiri, manakala Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng pun sepatutnya menyokong beliau, bukan mengeluarkan kenyataan berpihak kepada Anwar.

"Saya minta sokongan mereka sebab saya adalah Pengerusi DAP sehingga hari ini. Saya hendak beri ingatan kepada pemimpin parti agar jangan memaksa saya untuk bertindak keterlaluan.

"Saya masih boleh bersabar hingga saat ini, tetapi jangan biarkan perkara ini menjadi tidak terkawal demi kepentingan PR dan DAP," katanya.

Sebagai contoh, katanya, ketika DAP mengugut untuk keluar PR berhubung isu hudud, beliau tidak mendapat sokongan dan perkara itu memalukannya.

Mengenai PR selepas peristiwa di Perak yang menyasikan BN kembali memerintah, Karpal berkata, keadaan PR cukup teruk dengan semuanya mahu menjadi Menteri Besar.

Mengenai laporan polis dibuat terhadapnya oleh beberapa Pemuda UMNO bahagian dan bukan kerajaan (NGO) kerana tindakan memfailkan saman terhadap Sultan Perak, Sultan Azlan Shah, Karpal berkata, beliau akan bertindak ke atas mereka.

"Jangan main-main denga saya dan saya minta mereka bersedia menerima akibatnya," katanya.

Mengenai tindakannya mengemukakan saman terhadap Sultan Azlan Shah di Mahkamah Tinggi Ipoh Perak, katanya, ia boleh dilakukan kerana Sultan itu didapati melanggar Perlembagaan Perak.

-Mohd Idros Mohd Ali & Arthur Ambrose
Sinar Harian
9 Febuari 2009

Sumbuapi kata: Oi Baie.... tak de sape-sape yang teringin nak main dengan ko tu. Dah nak mampuih pun dok perasan orang dok teringin nak main ngan ko?
Read more...

V. ARUMUGAM TERPAKSA MELETAK JAWATAN


V. Arumugam terpaksa meletak jawatan sebagai EXCO Kerajaan Negeri Kedah dan wakil rakyat PKR kerana telah melakukan kerja-kerja sumbang yang tidak sepatutnya dilakukan oleh seorang wakil rakyat. Dengan itu kerusi di Bukit Selambau akan dipertandingkan dalam pilihan raya

Read more...

APAKAH DATO' SERI TUAN GURU HADI AWANG TIDAK LAYAK MENJADI PERDANA MENTERI?


Seorang lagi wakil Selangor, Zulkifli Ahmad, kesal kerana nama Abdul Hadi Awang tidak disebut-sebut sebagai pemimpin utama barisan pembangkang menubuhkan kerajaan kelak.

Lidah rasmi PAS, Harakah turut diselar kerana berita-berita Anwar lebih besar dan kerap berbanding liputan Abdul Hadi dan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat.

"Sanggupkah kita lihat Timbalan Perdana Menteri diisi oleh orang bukan Islam dan Abdul Hadi hanya diberi jawatan menteri biasa menjaga belia atau kebudayaan? Kenapa Abdul Hadi tidak disebut-sebut sebagai pemimpin yang harus didaulatkan? Mana slogan Kepemimpinan Ulama?," tegasnya.

Wakil Pulau Pinang, Mohd Radzuan Ramli pula mengingatkan PAS jangan kemaruk 16 September untuk meruntuhkan kerajaan jahiliah lama dan menggantikan kerajaan jahiliah yang baru.


Dari buku

Sodomi, Bontoti, Al-Liwati-2008

Read more...

RAMAI TERKEJUT BANYAK KRONI ANWAR DAPAT PROJEK

RAMAI perwakilan di Perhimpunan Agung UMNO terkejut apabila mendapat tahu banyak kroni Datuk Seri Anwar Ibrahim mendapat sejumlah projek dan saham bernilai berbilion ringgit ketika Anwar berada di singgah sana.

Tidak menghairankan, kata mereka, kroni-kroni Anwar yang kebanyakannya bekas pemimpin Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) melenting marah dan amat berdendam dengan kerajaan apabila Anwar jatuh kerana kejatuhan Anwar secara langsung atau tidak langsung menjejaskan kepentingan mereka.

Yang lucunya, rakan-rakan Anwar menggunakan saluran media antikerajaan untuk menghentam habis-habisan sebuah kerajaan yang selama ini turut mengkaya-rayakan mereka.

Atas dasar dendam, mereka berbalik menuduh kerajaan pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Mahathir Mohamad Mengagihkan kekayaan kepada kroninya.
Sayangnya, banyak daripada rakyat yang percaya kerana orang-orang Anwar bijak memasang strategi dan perangkap awal dengan menuduh Dr. Mahathir mengamalkan kronisme, nepotisme dan pelbagai isme lagi sehingga orang yang menuduh terselamat dari unsur-unsur tersebut.

Ini samalah seperti orang yang "terkentut" menuduh orang lain yang melepaskan kentut untuk mengelakkan dirinya dituduh terlebih dahulu berbuat demikian dan mendapat malu.

Banyak juga orang UMNO yang merasa hairan apa motif orang Anwar menimbulkan soal kronisme, kolusi dan nepotisme (KKN) pada waktu bersamaan dengan gerakan rakyat Indonesia pimpinan Amien Rais yang jugak rakan karib Anwar dalam gerakkan menggulingkan Presiden Suharto pada mei, tahun lalu.

Terlalu menyedihkan, orang-orang yang mendapat faedah semasa Anwar berada dalam kekuasaan menggunakan pelbagai taktik dan strategi untuk terus mengelabui dan meracuni minda atau pemikiran orang Melayu, termasuk mahasiswa yang bakal mencorakkan kepimpinan negara pada masa depan.

Strategi orang Anwar memang terbukti hebat. Orang-orangnya boleh dikatakan ada "di mana-mana" termasuk di universiti-universiti, media massa, bank-bank, sekolah-sekolah dan agensi-agensi kerajaan.

Seorang anggota Pergerakan Pemuda turut mengakui kehebatan Anwar dalam memasang strategi dan kerajaan mengambil masa lama jika mahu melakukan gerakan 'pembersihan' minda yang mengagung-angungkan Anwar.

Ramai di kalangan perwakilan UMNO juga percaya suasana politik yang semakin bercelaru di tanah air mungkin tercetus daripada gerakan pihak tertentu yang inign membalas budi Anwar.

Mereka tidak mahu dituduh orang yang tidak tahu membalas budi. Tetapi sayangnya, kerana ingin membalas budi, golongan ini sanggup membutakan hati rakyat atas perjuangan menegakkan keadilan.

Parti-parti pembangkang juga turut mngambil kesempatan ini. Persoalannya, keadilan yang mereka perjuangkan itu untuk rakyatkah atau untuk diri, kelompok mereka sendiri?

Golongan terbabit harus menyedari tindakan mereka itu tersilap langkah boleh menghancurkan perpaduan Melayu dan meruntuhkan ekonomi negara.

Siapakah yang akan bertanggungjawab jika para pelabur asing lari dan puluhan ribu mahasiswa kita akhirnya menjadi penganggur akibat dari perbuatan sesetengah daripada kita yang lupa diri tanpa memikirkan nasib bangsa

Dari buku

Perang UMNO dulu, kini & Selamanya
Hatta Al-Mukmin

Read more...

HANGAT-HANGAT TAHI AYAM

Hangat-hangat tahi ayam, akhirnya keluar juga dari kediaman
Menteri Besar namun kereta MB dia mahu pakai terus. Inikah
pemimpin yang mahu diteladani?

Read more...


Tok nenek kita pilih ayahanda Tunku, kita dapat Tun Razak

Read more...

Tuesday, March 17, 2009

TERSEBUTLAH KISAH.....

Tersebutlah Kisah...

Pada satu masa dahulu, lama dahulu di sebuah negeri bersemayam seorang Raja yang adil dan budiman, Adapun Raja ini mempunyai seorang Puteri yang amat jelita dan baik tingkahlaku. Ramailah putera putera Raja dan pembesar Negeri ingin menyunting puteri ini tetapi paduka ayahandanya ingin mempastikan bakal menantu adalah seorang yang bijaksana yang akan mewarisi pemerintahan negara.

Tersebutlah Kisah...
Raja ini mempunyai hobi yang menarik iaitu memelihara pelbagai jenis haiwan termasuklah lembu, kambing, ayam dan sebagainya. Yang menariknya dalam banyak banyak haiwan ini ada seekor lembu yang ganjil. Lembu ini mempunyai ekor yang sentiasa tercacak. Sesiapapun tidak pernah melihat lembu ini menurunkan ekornya.

Satu hari Raja telah mengisytiharkan bahawa jika ada sesiapa dapat menurunkan ekor lembu itu akan dikahwinkan dengan puteri jelita. Maka dari seluruh duniapun berbondong bondonglah segala pendekar dan pendeta.Segala ilmu dipertunjukkan untuk memaksa lembu ini menurunkan ekornya. 7 hari 7malam tiada seorangpun yang berjaya berbuat demikian.

Kecewa jualah Paduka Raja. Tiba tiba datanglah Si Mamat, tukang Kebun Istana berdatang sembah memohon untuk mencuba nasib. Gegak gempita sekelian yang hadir mentertawakan Tuakang Kebun tersebut.

Maklumlah, alangkan bijak pandai, pendekar handalanpun tiada upaya ini pula tukang kebun rakyat biasa. Tetapi Raja yang budiman tetap membenarkan dan mengekalkan janji jika beliau berjaya kahwinilah Puteri Raja.

Tukang Kebun lantas pergi rapat ke telinga lembu lalu berbisik sesuatu. Serta merta lembu itu menurunkan ekornya sambil menggeletar seluruh tubuhnya. Terkejutlah sekalian hadirin . Kagum dengan keupayaan Tukang Kebun itu.

Dipendekkan cerita, berkahwinlah Tukang Kebun dengan Puteri Raja. Seminggu selepas itu bertanyalah Puteri kepada suami apakah yang dibisikkan di telinga lembu. Sambut suami dengan penuh kasih sayang, “ Kanda kata, kamu nak mampuih ke? Singh ada di belakang kamu.”

Di istana itu ada seorang pekerja Punjab yang ditugaskan khusus untuk menjaga semua lembu. Sejak kecil tiadalah sesiapa yang lain menjaga lembu lembu itu selain Singh tersebut. Barangkali ada agaknya sejarah hitam antara lembu dan Singh tersebut sehingga demikianlah takutnya lembu kepada Singh.

Saudara,

Cerita di atas adalah cerita lama yang turun dari generasi ke generasi Lama dah. Jadi mungkin cerita ini tidak benar tetapi hakikatnya telah ada sesuatu persepsi yang agak luar biasa terhadap Singh.

Jadi apabila ada dua Singh yang buat perkara luar biasa dalam parlimen apa nak dihairankan. Memang begitulah mereka agaknya. Cabar sana , cabar sini. Bila cabaran disambut oleh Pemuda UMNO, kecut segalanya. Minta Polis tingkatkan kawalan. Karpal tu bolehle kita terima perlakuannya. Memang hukum psikologi mengatakan kalau seseorang tu ada kelemahan yang dapat dilihat oleh orang lain (dia dah lumpuh lepas kena tampar dengan Allahyarham Kiai Arshad dulu), dia akan cuba tutup dengan melakukan sesuatu yang pelik dan nampak hebat. Ini biasa bagi orang tua yang uzur macam Karpal.

Ini dah jangkit nyanyuk Karpal kat anak dia Gobind. Saudara pergilah ke parlimen, saudara akan melihat seorang Ahli Parlimen bukan membahaskan dasar atau memperjuangkan hak rakyat tetapi menyalak.

Saudara bayangkan, Najib bentangkan pakej rangsangan 60 billion untuk rakyat, beri peluang dia bahas.Dia tak bahas. Mana dia tahu ekonomi. Dia peguam. Itupun bukan kerana dia minat jadi peguam tapi bapak dia paksa. Dia sebenarnya minat jadi pelakon.Watak jahat. Bila dah tak tahu patutnya diamlah. Ini tidak. Nak cakap juga. Nak tunjuk juga watak jahat. Jadi apa yang dia boleh buat ? Apa lagi hentam Najib. Cipta cerita. Reka fitnah. Biasalah, pelakon. Tapi kita jangan marah. Jangan kecewa.

Cerita di atas memang membuktikan memang ada sejak dahulu kala ada kalangan Gobind ni yang mempunyai perlakuan luar biasa. Tak ramai. Mungkin satu generasi sorang. Generasi sekarang ni diwakili Gobind. Melayu pun ada seorang. Kawan baik Gobind dan Karpal jua.
Fikirkanlah.....maafle kalau penternak jadi abnormal, tapi kalau ahli parlimen rakyat tak boleh terima.

Read more...

Monday, March 16, 2009

MY DELILAH

This how much I love DelilahRead more...

MAIN MAIN

Ooops... ko jangan pulak bagi tahu sape-sape tau.
Pasni aku bawa ko ke Duba
i
Read more...

ANAK LEMBU

Masa kecik-kecik tak nak mampuih, besar-besar dok maki orang.
Bapak ngan anak anak sama je!
Ye lah...kalau dah lembu tu, lembu juga.
Read more...

SAYA NAK JADI PIEM


Ramai call saya Ass Sheikh. Saya mau jadi PIEM MALAYSIA
dengan apa cara sekali pun.....my next dateline is 30 Februari 2010.
Read more...

PET BARU GUAN ENG

Saya ada pet baik punya. Ini pet baru saja saya bela sejak saya jadi CM.
Dia mau jadi PIEM, so saya namakan dia PIEM, dia punya punggung saya
tulis PIEM, dia punya tempat tidur saya tulis PIEM, Dia banyak happy.
Sekarang saya senang banyak....dia happy. Saya nanti lagi dapat banyak tanah pajak 999 tahun,
Perak sudah dapat, lain negeri mau tunggu sikit masa lagi.

Read more...

MY MOST OBEDIENT PET

Hehehehe... you see, you keep a
dog like mine, I assure you 200% loyalty
.
Read more...

KENA SUMPAH

Tolong! Tolong! Tolong!
Saya dah kena sumpah ni sebab saya selalu cakap bohong.
Read more...

SELEPAS DISUMPAH

Selepas ada bomoh yang pandai pulihkan saya dari sumpah dan tulah kerana saya suka cakap bohong, ni lah rupa saya yang terbaru.
Read more...

I DRINK, THEREFORE I AM

Mat ni dah tiada kawan, dengan beruk pun jadi..
Drinking alone is a sign of a sick mind

Read more...

MY TYPE

Eeeeeeee... jangan la! Geli...
Read more...

KENE SUMPAH 2

Inila rupa sebenar Ass Sheikh Liwati al-jubori
Read more...

HANCINGNYA KENCING

Maharaja segala kencing.
Tak habis-habis dok kencing rakyat....
Read more...

ISLAM BERKUBUR DI BUKIT GANTANG

Negara sedang bergelut. Dunia sebenarnya. Malaysia barangkali tidak begitu terkesan kerana kekukuhan asas ekonomi dan kestabilan politik. Memang ada kesukaran di mana mana tetapi kesukaran itu tidak sampai menyebabkan rakyat tidak makan . Kedai kedai makan, pusat membeli belah sarat dengan pengunjung.
Dan yang paling menarik ialah apabila ada kekosongan di mana mana kerusi parlimen atau Dewan Undangan Negeri, pilihanraya kecil tidak pernah gagal dilangsungkan. Maknanya semua parti termasuk PAS yang mendakwa ekonomi sangat teruk tidak ada masalah untuk menyertai pilihanraya kerana setiap kali ceramah dijalankan ratusan ribu dipungut daripada mujahidin yang sanggup berjihad wang ringgit. Tok Tok Guru tak payah sumbang wang ringgit sebab dah pasti akan masuk syurga. Tak miskin kita ni walaupun mereka selalu kata rakyat dah jadi papa kedadana.


Kalau dah papa tak usahlah kutip lagi. Bagi je sumbangan seperti janji pilihanraya umum 12. Ramai ibu tunggal sedang tunggu elaun RM 1000.00 sebulan. Kalau ibu tunggal lawa, muda taka pa. Ustaz ustaz boleh keluar fatwa kewajaran poligami. YB Melor pun ada kosong lagi.
Tapi ini bukan isunya hari ini. Yang nak saya kongsikan ialah pemerhatian saya sewaktu Majlis Pelancaran Gerakerja PAS Parlimen Bukit Gantang yang diadakan pada 8 Mac 2009 yang lalu. Saya memang hadir dengan kesedaran bahawa saya akan dengar pembohongan. Saya tahu saya akan dihidangkan dengan persepsi dan kebencian tetapi saya tetap hadir atas beberapa sebab.
1. Perhimpunan ini menemukan seluruh pimpinan utama PAS
2. Majlis dijalankan dalam suasana politik Perak yang panas
3. Jentera UMNO berjalan amat bersistem dan bersatu ( yang jarang berlaku akhir akhir ini )
4. PAS berhimpun dalam keadaan takut kerana Najib yang mereka geruni sudah semakin hampir menjadi Perdana Menteri walaupun PAS dan pembangkang lain berusaha menggagalkannya.
Ribuan penyokong mereka dan pemerhati yang saya percaya dari seluruh pelusuk negara telah berhimpun awal dalam hujan rintik yang turun sejak petang. Pengacara mengatakan itu hujan rahmat. Saya yakin kalau tak hujan, pengacara juga akan kata bahawa ALLAH meredhai perjuangan mereka.

Read more...